Reti Duka: Në Shqipëri ka njerëz që duhet të integrohen në shoqëri

schedule21:53 - 7 Dhjetor, 2018

schedule 21:53 - 7 Dhjetor, 2018

Reti Duka prej 27 vitesh jeton në Austri, ku edhe punon. Si punonjëse sociale ajo tregoi, në Shqipëri është e nevojshme ngritja e strukturave që garanton integrimin e njerëzve në shoqëri. Ajo tregoi në “Provokacija” se këtu ka njerëz që kanë nevojë të integrohen.

Reti Duka: Kjo është e veçanata e sistemit integrues dhe integrativ në Austri. Është një program i veçantë dhe specifik që u përket të gjithë brezave nga çdo vend që vijnë. Është një proces që do kisha shumë dëshirë dhe është ëndrra ime sikur të implementohet brenda vendit. Konsiston në ngritjen e strukturave, konkretisht në profesionin tim, të varura nga Ministria e Edukimit e përfshirë në ministrinë e Arsimit dhe kalon si kompetencë e bashkive dhe e vendeve qytezave, qoftë fshatrave dhe komunave. Fillon si një hierarki.

Mustafa Nano: Ti the në Shqipëri. Në Shqipëri ne nuk kemi njerëz që kanë nevojë që të integrohen.

Reti Duka: Po. Kemi njerëz që kanë nevojë të integrohen. Po të shikojmë veriu në Tiranë, jugu në Tiranë. Këto mbartin probleme shumë të mëdha, vështirësi që shfaqen fillimisht tek fëmijët sapo hynë në kopësht të cilët kanë dhe prindërit nga mbrapa./abcnews.al