Varanasi, i njohur gjithashtu si Benares, ka qenë i banuar që nga viti 1800 para Krishtit, gjë që e bën atë ndër qytetet më të vjetra të gjallë në Tokë. Është gjithashtu një nga qytetet më të shenjta për 1.2 miliardë besimtarë hindu në botë.
Pasi bien këmbanat, dhjetëra mijëra besimtarë zbresin 88 shkallët e gurta të qytetit dhe zhyten në lumin Gange për të larë mëkatet e tyre.
Megjithatë, qyteti nuk njihet vetëm për karakterin e tij të fortë fetar, por edhe për zakonet e të ngrënit të banorëve, të cilët nuk përdorin mish. Besohet se Shiva kishte themeluar Varanasin sipas besimeve hindu.
Ndjekësit e Perëndisë Shiva besojnë se ai është një Zot vegjetarian, edhe shumica e banorëve ndjekin një dietë të rreptë “vegjetariane të pastër”.
Megjithëse Varanasi është kryeqyteti shpirtëror i Indisë, nuk është një pikë takimi për udhëtarët e kuzhinës. Shumica vizitojnë qendrat rajonale në vend në Delhi, Kolkata ose Chennai përpara se të arrijnë në Varanasi. Megjithatë, shefat e kuzhinës nga e gjithë bota po zbulojnë trashëgiminë e tij të kuzhinës dhe po i përshtatin shijet e në restorantet e tyre.
Një shembull i tillë është shefi i kuzhinës Vikas Khanna, i cili u nderua me një yll Michelin çdo vit nga 2011 deri në 2016 kur ai drejtonte Junoon në Manhattan./abcnews.al