Qeveria dhe klubet sportive, në rrugën e duhur për futbollin

schedule17:10 - 28 Prill, 2019

schedule 17:10 - 28 Prill, 2019

Administratori i Flamurtarit, Sinan Idrizi, është optimist se sezonin e ardhshëm, kampionati do të nisë me një paketë të re ligjore. Ai ka ende vërejtje për qeverinë, dhe bën një propozim për Federatën.

Ka kaluar një muaj e gjysmë, por ende nuk jemi gati.

Klubet e futbollit dhe qeveria shqiptare ende nuk kanë arritur dakordësi për paketën ligjore në ndihmë të sportit, siç u kuptua edhe në mbledhjen e fundit zhvilluar në Federatë.

Administratori i Flamurtarit, Sinan Idrizi, thekson pikën kryesore që klubet e kërkojnë, por që Ministria e Financave ende nuk është bindur për ta pranuar.

Gjithsesi, Idrizi thotë se marrëveshja me shtetin do të jetë më e gjerë.

Jo më kot janë kërkuar nga klubet, ambientet sportive, heqje e TVSH-së për mallrat sportive dhe investimet e sportit, si dhe falja e detyrimeve në tatime deri në vitin 2017.

Afati i dhënë nga kryeministri Rama normalisht është 11 qershori, apo afër kësaj date.

A do të ketë marrëveshje apo sërish vonesë?

Federata e futbollit dhe qeveria shqiptare në këtë rrugëtim janë paralel, pra kanë bërë çdo gjë në kohën e duhur dhe qëllimi është që në kampionatin e ardhshëm klubet shqiptare të kenë lehtësim financiar të drejtpërdrejtë”, theksoi ai.

Idrizi ngriti edhe një problem, që u takon klubeve dhe Federatës që ta diskutojnë.

Përveç aspektit financiar dhe infrastrukturës, pritet që në paketën e dakordësuar mes qeverisë dhe klubeve të përfshihen edhe dënimi i dhunës me afate të gjata burgimi./abcnews.al