Punoni në zyrë dhe shkruani pa ndalim? Shkaqet e zakonshme të dhimbjes së kyçit të dorës

schedule20:44 - 10 Qershor, 2022

schedule 20:44 - 10 Qershor, 2022

Çfarë është puna në zyrë tani? Shkruani dhe shkruani pa ndalim Kjo është mënyra se si kryhet çdo punë. Kur shtypim, ne i përdorim gishtat në një mënyrë të panatyrshme dhe shpesh i mbajmë duke qëndruar pezull mbi tastierë për periudha të gjata të ditës.

Kjo shkakton tension në kyçet tona, ndërsa në kombinim me lëvizjet e përsëritura të gishtërinjve, mund të çojmë në gjendje patogjene, si:
• Sindroma e tunelit karpal

• Tendiniti i kyçit të dorës

• Ngurtësia e gishtit

Këto efekte zakonisht nuk janë të përhershme, por mund të jenë shumë të dhimbshme.  Sigurisht që nuk duhet të harroni rastin e mëposhtëm: Nëse dhimbjet e duarve dhe kyçeve janë të shpeshta, atëherë ka shumë mundësi që në jetën tuaj të ketë edhe aktivitete të tjera, si ushtrimet apo sportet, apo edhe më shumë aktivitete të përditshme, si hapja e një dere. Përveç kësaj, inflamacioni i zgjatur i duarve dhe kyçeve mund të çojë në artrit në vitet në vijim.

Si të zvogëloni dhimbjen

Sigurisht që jeta është më e mirë kur nuk shoqërohet me dhimbje. Për këtë arsye, shikoni se si mund të përballeni me dhimbjet e kyçit të dorës, të cilat gradualisht mund t’ju prishin jetën e përditshme. Ndaloni çdo përkeqësim tani me veprimet që sugjerojmë më poshtë.

Bëj shtrirje:  Në të njëjtën mënyrë që çdo 2 orë keni parasysh të ndaloni punën tuaj për t’u ngritur pak, shtrihuni dhe ecni, përkatësisht një pauzë për shtrirjen e duarve dhe kyçeve mund t’ju ndihmojë të rivendosni fleksibilitetin e tyre, gishtat dhe të përmirësoni qarkullimin e gjakut. që mund të ndikohet nga mungesa e lëvizjes së krahëve.

Cfare mund te besh; Rrotullimet e pëllëmbës ndërkohë që e keni mbyllur si grusht, përkulje të gishtave, por edhe shtrirje të gjithë pëllëmbës në sipërfaqen e një muri.

Forcimi i pëllëmbës dhe kyçit të dorës:  Ju nuk keni nevojë për një stërvitje të tërë për krahët dhe kyçet tuaja, por duke marrë kohë për të forcuar këtë pjesë të trupit tuaj mund të rezultojë në më pak dhimbje.

Nuk do t’ju nevojiten as pajisje fitnesi për këto ushtrime. Gjërat shtëpiake, të tilla si shiritat e gomës, peshqirët ose pesha të lehta do t’ju ndihmojnë të bëni disa ushtrime të shkurtra./abcnews.al