Publikohet online punimi i doktoraturës së Stefën Hauking

schedule12:38 - 24 Tetor, 2017

schedule 12:38 - 24 Tetor, 2017

Menjëherë pas publikimin online të punimit të doktoraturës së shkencëtarit britanik Stefën Hauking, kanë qenë mijëra personat që e kanë shkarkuar duke shënuar një rekord të ri të këtij lloji
Në kuadër të “Javës për librin e ndezur”, gjatë së cilës promovohet shpërndarja e njohurisë për përmirësimin e shoqërisë, përdoruesit e internetit kanë marrë një surprizë të bukur. Astrofiziku britanik Stefën Hauking ka publikuar online tezën e doktorraturës së tij. Shkencëtari i vrimave të zeza autorizoi Universitetin e Kembrixh që të shkarkonin në interenet punimin e tij të vitit 1996 mbi pasojat e zgjerimit të universit. Punimi është në librari dhe në formën e një libri për një cmim rreth 65 stërlinash. Por numri i atyre që e kanë shkarkuar është një rekord aq sa për disa minuta faqja zyrtare në internet e universitetit të Kembrixh, u bllokua.
Haukin u shpreh se kushdo në botë duhet të ketë të drejtë të lexojë falas dhe pa pengesa jo vetëm punimet e tij por dhe të shkencëtarëve të tjerë. Duke shtuar se ndihej shumë i lumtur për numrin rekord të personave që kanë vendosur ta lexojnë ai uron që askush të mos mbesë i zhgënjyer.