Pse produktet natyrale të bukurisë mund të bëjnë më shumë dëm sesa mirë

schedule18:42 - 22 Nëntor, 2020

schedule 18:42 - 22 Nëntor, 2020

Fjala “organike” tingëllon padyshim më tërheqëse sesa diçka e prodhuar artificialisht, por e gjitha është një iluzion. Nëse mendoni se duhet të ndërroni produktet tuaja të bukurisë me ato organike, “Bright Side” zbulon se çfarë fshihet saktësisht pas këtyre zgjedhjeve.

“Pa kimikate” është reklamë false.

Pse kalimi te produktet e bukurisë të gjitha-natyrale mund të bëjë më shumë dëm sesa mirë

Nëse shihni fjalën “natyrore” në etiketë, nuk do të thotë se është pa kimikate. Uji është gjithashtu një kimikat. Përveç kësaj, dermatologët shpjegojnë se produktet “natyrore” nuk janë hulumtuar aq mirë sa ato të rregulluara siç duhet. Në fund të fundit, filloni të lexoni listën e përbërësve në pjesën e pasme në vend që të besoni në ato që thotë etiketa e përparme.

Produktet krejt natyrale kanë një jetëgjatësi shumë të shkurtër.

Pse kalimi te produktet e bukurisë të gjitha-natyrale mund të bëjë më shumë dëm sesa mirë

Duhet të keni kujdes kur skadon produkti juaj natyror, veçanërisht nëse e keni bërë vetë. Përbërësit organikë zgjasin mesatarisht 3 muaj. Mos përdorni produkte natyralë pas datës së skadencës pasi ato mund të shkaktojnë myk, veçanërisht nëse përmbajnë ujë.

Përbërësit natyralë të papërpunuar mund të jenë jashtëzakonisht të dëmshëm.

Pse kalimi te produktet e bukurisë të gjitha-natyrale mund të bëjë më shumë dëm sesa mirë

Kur përbërësit formulohen në një laborator, pavarësisht nëse janë sintetikë ose natyralë, ata manipulohen në një mënyrë që të ruajë vetëm vetitë e tyre më të mira dhe që filtron pjesën tjetër. Për shembull aloe vera, një përbërës i përdorur për shujmë kremëra që në fakt funksionojnë. Sidoqoftë, lëngu i papërpunuar i aloe verës përmban kancerogjenë që mund të shkaktojnë kancer. Kjo është pikërisht arsyeja pse e përpunuar nuk do të thotë domosdoshmërisht e keqe.

Rreziku i alergjisë dhe mbindjeshmërisë është shumë i lartë.

Pse kalimi te produktet e bukurisë të gjitha-natyrale mund të bëjë më shumë dëm sesa mirë

Shumë gjëra që ne i konsiderojmë të natyrshme mund të shkaktojnë alergji, si për shembull rozmarina, vaji i kokosit, çaji dhe veçanërisht çdo gjë me bazë agrumesh. Në të njëjtën kohë, disa produkte që janë formuluar në laborator janë shumë më të qëndrueshme, më pak acide dhe janë bërë posaçërisht për lëkurë të ndjeshme. /abcnews.al