Pse nuk duhet ta teproni me salçiçet

schedule12:40 - 21 Nëntor, 2020

schedule 12:40 - 21 Nëntor, 2020

Një salçice ka përafërsisht 20.5 gramë yndyrna, 3.2 gramë karbohidrate dhe 14. 3 gramë proteinë.

Pavarësisht përmbajtjes së lartë të proteinës, ky produkt mbetet i përpunuar sepse në të ka shumë substanca shtesë që rrisin rrezikun ndaj shëndetit.

Nëse e hani me kursim, salcicja mund të jetë mirëbërëse, por sidoqoftë, mbetet mish i kuq dhe ai bashkë me mishrat e përpunuara nuk rekomandohen nga ekspertët.

Sipas tyre, mishi i kuq dhe ai i përpunuar kanë një lidhje të drejtpërdrejtë me shfaqjen e sëmundjeve të zemrës, diabetit apo edhe vdekjes së parakohshme.

Prandaj është mirë të mos e teproni me ngrënien e tyre. l.k/abcnews.al