Pse gjithnjë e më shumë gra po zgjedhin të lindin në shtëpi

schedule12:25 - 19 Prill, 2021

schedule 12:25 - 19 Prill, 2021

Në disa vende, 20% e lindjeve bëhen në shtëpi, edhe pse shumica e mjekëve besojnë se spitalet dhe maternitetet janë vende më të sigurta për lindjen e fëmijëve. Ndërsa gratë zgjedhin të bëjnë lindje në shtëpi sepse është më e lirë ose sepse duan një hapësirë ​​më të njohur, studimet kanë provuar gjithashtu se ky lloj lindjeje ka dhe përfitimet e veta, të cilat abcnews.al do jua tregojë më poshtë.

1. Ju mund të keni më shumë kontroll

Në spital, gratë i nënshtrohen ndërhyrjeve të infermierëve, ndërprerjeve dhe njerëz të padëshiruar që vijnë pranë tyre gjatë gjithë kohës. Por kur është në shtëpi, gruaja mund të ketë kontroll të plotë mbi situatën. Në fakt, ajo mund të zgjedhë njerëz që vetëm do të sigurojnë mbështetje të mirë për të, dhe kjo në të vërtetë mund të ndihmojë në procesin e lindjes.

2. Familja juaj mund të qëndrojë me ju

Ndërsa mund të keni më shumë kontroll, është e zakonshme që familjarët tuaj të ngushtë të qëndrojnë pranë jush në këtë kohë të mrekullueshme por të vështirë. Disa spitale kufizojnë numrin e njerëzve që mund të jenë brenda sallës së lindjes, informon abcnews.al.

3. Mund të jetë më pak e kushtueshme

Në disa vende, lindja e një fëmije mund të jetë një përvojë e shtrenjtë. Për shkak të kësaj, gratë po zgjedhin të lindin në shtëpi si një mënyrë për të mos shpenzuar shumë para. Diferencat në kosto mund të arrijnë deri në mijëra dollarë dhe ato mund t’i kursejnë këto para për të ndihmuar në kostot e ardhshme të foshnjës.

4. Mund të lindin pa ilaçe

Disa gra besojnë në lindje natyrale, dhe në një spital, është më e vështirë ta bësh atë. Shumicën e kohës, kur zgjedhin një lindje në shtëpi, ata po zgjedhin gjithashtu një ilaç dhe procedurë pa ndërhyrje, që do të thotë pa anestezi ose seksione C, informon abcnews.al.

5. Mund të jetë më komode

Në shtëpi, ju mund të zgjidhni të keni krahun e vendin e lindjes ku të doni. Gratë mund ta bëjnë atë në vaskë, në dysheme, të rrethuara me jastëkë, apo edhe në shtratin e tyre. Të qenit më komod mund të ndihmojë gjithashtu që lindja të ndodhë më natyrshëm dhe më lehtë./e.b-abcnews.al