Frutat karakteristike me kokrra kajsie vërshojnë tashmë tregjet e rrugëve dhe aroma e tyre nuk pushon së na emocionuari. Megjithatë, përveç se janë aromatike dhe sigurisht shumë të shijshme kajsitë janë të pasura me vitaminë A , gjë që i bën ato veçanërisht të dobishme për funksionin e shikimit.
Në fakt, vetëm 3 nga këto fruta të preferuara mbulojnë pothuajse 100% të nevojave ditore të vitaminës A, e nevojshme për formimin e qelizave të reja dhe për ruajtjen e shëndetit dhe kohezionit të lëkurës dhe mukozave, si dhe për parandalimin e infeksioneve të ndryshme të hundës, laringut, mushkërive etj.
Përparësive të këtij fruti shtojini se kanë kalori minimale, 50 për copë dhe për shkak të përmbajtjes së kaliumit, i cili vepron kundër mbajtjes së lëngjeve, ndihmon në përballimin e ënjtjeve.
Gjithashtu, beta-karotina e tyre, e cila shndërrohet në vitaminë A në trup, luan një rol të rëndësishëm në shëndetin e zemrës, pasi lufton radikalet e lira, ul kolesterolin LDL, ndërsa është i rëndësishëm edhe për shëndetin e lëkurës tonë. Ai luan një rol të rëndësishëm në përmirësimin dhe rritjen e indeve, duke luftuar shpërthimet dhe duke përmirësuar strukturën e lëkurës.
Zgjidhni ato më të forta, me ngjyrën e artë të pasur dhe mbajini në frigorifer deri në 5 ditë./abcnews.al