Pse burrat mund ta kenë të vështirë t’i dëgjojnë gratë

schedule14:39 - 30 Nëntor, 2020

schedule 14:39 - 30 Nëntor, 2020

Pavarësisht nëse është i dashuri, vëllai apo thjesht një mik, të gjithë njohim një djalë që e ka të vështirë të dëgjojë një grua. Dhe nuk ka të bëjë me faktin se mund të jetë mërzitur. Studimet kanë treguar se ka disa arsye që lidhen me këtë.

Zërat e grave e bëjnë trurin e burrave të punojë më shumë.

Why Men May Find It Difficult to Listen to Women

Një studim ka treguar se burrat reagojnë ndryshe ndaj zërave të femrave. Burrat kishin më pak aktivitet në disa pjesë të trurit të tyre kur burrat e tjerë flasin. Në fakt, truri i burrave duhet të punonte më shumë për të deshifruar dhe kuptuar se çfarë po thonin gratë. Kjo do të thotë që burat mund ta kenë më të vështirë të kuptojnë kuptimet dhe emocionet e asaj që thotë një grua.

Zërat e grave janë më pak autoritar.

Why Men May Find It Difficult to Listen to Women

Është zbuluar se madhësia e kordave vokale të gruas dhe laringut është e rëndësishme pasi njerëzit me nivele të larta merren më pak seriozisht. Në fakt, studimi tregon se ne iu besojmë më shumë njerëzve me zëra më të ulët dhe se i preferojmë në role drejtuese. Kjo është një arsye pse burrat mund të mos i dëgjojnë aq shumë gratë sesa bashkëmoshatarët e tyre.

Zërat e grave janë më kompleksë.

Why Men May Find It Difficult to Listen to Women

Kur gratë flasin, ato përdorin shumë më shumë tinguj sesa burrat dhe kanë tendencë të flasin në një mënyrë më melodike. Këta dy faktorë bëjnë që truri i burrave ta ketë më të vështirë për të kuptuar shpejt se çfarë thonë gratë, ndërsa ka më shumë për të deshifruar.

A është një mit që gratë flasin më shumë?

Why Men May Find It Difficult to Listen to Women

Stereotipi që gratë flasin më shumë sesa burrat është një mit urban, sipas studimit. Në fakt, duket se burrat dhe gratë flasin afërsisht të njëjtën sasi dhe konteksti është po aq i rëndësishëm. Studimi tregoi se në disa rrethana, burrat flisnin më shumë se gratë, dhe në të tjera, gratë më shumë se burrat. /abcnews.al