Protesta e studentëve, dekanati i Histori-Filologjisë mbështet studentët

schedule14:13 - 14 Janar, 2019

schedule 14:13 - 14 Janar, 2019

Protesta dhe ngujimi i studentëve nëpër fakultete, dekanati i Fakultetit të Histori-Filologjisë mbështet studentët plotësisht për kërkesat e tyre. Me anë të një deklaratë dekanati i këtij fakulteti thekson se rikonfirmon mbështetjen e protestës së studentëve dhe kërkesat e tyre të ligjshme. Dekanati i Histori-Filologjisë bën me dije se dënon ndërhyrjen e organeve të rendit në mjediset universitare, dhunimin e studentëve dhe janë kundër çdo lloj ndërhyrje dhe presioni. Më tej në deklaratë dekanati kërkon ndalimin e fushatës denigruese dhe të përbaltjes masive të trupës akademike universitare nga aktorë politikë dhe qeveritare.

Dekanati i fakultetit të Histori-Filologjisë në Tiranë propozon ngritjen e një strukture me pjesëmarrjen e të gjithë aktorëve për trajtimin dhe adresimin e problematikave që po kalojnë studentët. Në deklaratë thuhet se dekanati i këtij fakulteti rikonfirmon kërkesën për rishikimin thelbësor të Ligjit të Arsimit të Lartë dhe siguron studentët pë mbështetje maksimale. /abcnews.al