Protesta e 16 Shkurtit, Gjykata e Apelit nuk pranon ankimimin

schedule11:39 - 12 Mars, 2019

schedule 11:39 - 12 Mars, 2019

Gjykata e Apelit  nuk e pranoi ankimimin e protestuesve të 16 Shkurtit para Kryeministrisë. Trupa gjykuese lë në burg 4 protestues, arrest shtëpie për 5 persona, dhe 7 të tjerë detyrim paraqitje, ndërsa Prokuroria kërkoi ndryshimin e masës për 11 persona, për ti rikthyer në burg.

Protestuesit e 16 Shkurtit para Kryeministrisë nuk i shpëtuan vendimit të dhënë nga Shkalla e Parë. Apeli i Tiranës la në fuqi masën arrest në burg për 4 protestues, 5 në arrest shtëpie dhe 7 të tjerë detyrim paraqitje. Prokuroria kërkoi të ndryshimin e masës për 11 persona, duke i rikthyer në burg.

Sipas trupës gjykuese, asnjë nga ankimimet nuk janë firmosur nga personat që janë nën hetim, por nga avokatët e tyre. Ndërkohë, që drejtuesi i seancës kërkoi sqarim nga mbrojtja. Avokatët e protestuesve thanë se protestuesit janë në sallë dhe ata mund të konfirmojnë mbrojtësit e tyre./abcnews.al