Prefekti i Beratit paditet në Prokurori nga bashkia e Skraparit

schedule21:53 - 21 Janar, 2019

schedule 21:53 - 21 Janar, 2019

Bashkia e Skraparit  ka depozituar padi penale në Prokurorinë e Beratit ndaj prefektit Harrilla Dafa për shpërdorim detyre.  Kryebashkiaku Nesim Spahiu, akuzon prefektin se ka shkelur procedurat ligjore për zhvillimin e mbledhjeve të Këshillit Bashkiak. Sipas tij prefekti ka organizuar mbledhjen e Këshillit Bashkiak, pa prezencën jo vetëm të kryetarit të bashkisë së Skraparit, por edhe të përfaqësuesve të kësaj bashkie. Nga ana tjetër prefekti u shpreh se ishte vetë kryebashkiaku që kërkoi mbledhjen e dytë të Këshillit Bashkiak për miratimin e buxhetit. Edhe pse bashkia e Skraparit nuk mori pjesë në mbledhja e Këshillit Bashkiak u zhvillua me praninë e shumicës së këshilltarëve,që janë të PS-së dhe u vendos miratimi i buxhetit të vitit 2019./abcnews.al