Një studim hedh dritë mbi atë se si pirja e një filxhani shtesë mund të jetë e dobishme për të shmangur koronavirusin.
Kafeja është një pije e dashur nga shumë njerëz, që zakonisht merret për të nisur një ditë të zënë ose për t’ju mbajtur zgjuar për ato orë shtesë pune.
Përveçse një pije që ndihmon në tronditjen e niveleve të energjisë, tani është një pije që ndoshta mund të shpëtojë jetë.
Konsumimi i kafesë mund të sjellë nivelet e rrezikut më të ulëta se më parë, thotë një studim.
Edhe pse këto studime janë subjektive dhe nuk janë të zbatueshme për njerëzit nga të gjitha sferat e jetës dhe çështjet shëndetësore, është vërtetuar të jetë efektive në një masë të madhe.
Universiteti Northwestern në Amerikë mblodhi disa studiues për të arritur në përfundimin e niveleve të rrezikut mes njerëzve që konsumojnë disa produkte ushqimore.
Studiuesit thanë se përveç marrjes së kafesë, edhe shtimi i perimeve dhe prerja e mishit mund të jetë e dobishme për të ulur faktorin e rrezikut./abcnews.al