Pesë arsye për t’i thënë “po” ish-it tuaj

schedule19:15 - 21 Janar, 2022

schedule 19:15 - 21 Janar, 2022

Shumë herë kemi shkruar për marrëdhëniet mes çifteve, për ndarjet, për histori të vërteta me rrugë pa krye dhe për rilidhje me njerëz që për ndonjë arsye kishin lënë jetën tonë. Nga të gjitha sa më sipër, mund të kuptoni (nëse nuk e dini tashmë) se kthimi në një marrëdhënie që ka përfunduar nuk është ideja më e mirë. Në këtë artikull, megjithatë, do të lexoni arsyet për të thënë “po” për një rilidhje, nëse kjo është diçka për të cilën po mendoni.

Psikoterapistja dhe terapistja e martesës, Annie Armstrong Miyao, thekson se njerëzit mund të piqen dhe ndryshojnë (nëse duan vërtet), dhe paraqet pesë “flamujt e gjelbër” që mund të çojnë në një ribashkim të qetë.

Je divorcuar për shkak të kohës së keqe

Ndoshta jeni ndarë sepse keni jetuar në zona të ndryshme dhe nuk e dinit se kur do të mund të ishit normalisht bashkë. Ose thjesht jeni ndarë sepse keni qenë në faza të ndryshme të jetës suaj dhe tani janë kushtet e duhura që ju të ribashkoheni. “Nëse gjendjet mendore dhe emocionale që çuan në përfundimin e marrëdhënies kanë ndryshuar, ndoshta tani është koha për të qenë sërish bashkë”.

Mund të ketë besim

Nëse ka pasur një çarje në besim gjatë marrëdhënies suaj, përpara se të filloni të rikrijoni një të re me të njëjtin person, pyesni veten nëse mund t’i besoni atij. Nëse faljet që duhen thënë janë thënë, nëse të dy mendoni se mund të lini pas atë që ka ndodhur dhe të ecni përpara me një themel besimi dhe ndershmërie, atëherë vazhdoni. “Sigurohuni që të dy anëtarët e çiftit të njohin përgjegjësinë dhe peshën në marrëdhënie. Dhe mbani mend se pjesa e të treguarit të besimit do të thotë që një pjesë e juaja është gjithmonë gati për t’u lënduar.”

Ndiheni më të pjekur dhe të gatshëm për të përballuar sfidat e marrëdhënies

Çdo marrëdhënie ka sfidat dhe dobësitë e saj, edhe kur e njohim mirë tjetrin. A ka ndryshuar mënyra se si ju ose personi tjetër i trajtoni situatat? A ndikoheni njëlloj nga faktorët e jashtëm? Çfarë ndodh kur jeni nën presion psikologjik? “Nëse nuk ju ka pëlqyer mënyra se si gjërat kanë shkuar në të kaluarën në situata stresuese, diskutoni se si do të merreni me ngjarje të ngjashme në të ardhmen, në mënyrë që të mos përsërisni të njëjtat modele katastrofike”.

Ti e pranon tjetrin

Ndërsa pyesni veten nëse do të jeni sërish bashkë apo jo, mendoni nëse jeni vërtet gati dhe të gatshëm të angazhoheni për një marrëdhënie me të njëjtin person. Pyetja që duhet t’i bëni vetes është: “A mund të përballem me vështirësitë në këtë marrëdhënie?”. “Unë besoj shumë në aftësinë e njeriut për të ndryshuar dhe maturuar. Por a mund ta duash një burrë për atë që është tani? “A mund t’i pranoni dhe kuptoni të metat e tij me durim?”

Sistemi juaj i vlerave është i njëjtë

Gjatë kohës që ishit të ndarë ndoshta keni menduar shumë. Ke punuar me veten (qoftë vetëm ose me ndihmën e një specialisti) dhe diçka ka ndryshuar. Burri tjetër bëri të njëjtën gjë. Tani, pikëpamjet tuaja për jetën shkojnë dorë për dore. Për shembull, në fillim mund të keni pasur pikëpamje të ndryshme për rritjen e fëmijëve tuaj ose për të pasur fëmijë në përgjithësi, por tani pikëpamjet shkojnë paralelisht. “Është shumë e rëndësishme përpara se të rilidheni, të diskutoni seriozisht se ku janë të gjithë në çështje të tilla si krijimi i familjes, feja apo planifikimi financiar. Nëse i “gjen” ato, mund të provosh vetëm “./abcnews.al