Përurohet godina ku do të punojnë trupat që do të kryejnë vetingun e gjyqtarëve dhe prokurorëve

schedule15:01 - 30 Tetor, 2017

schedule 15:01 - 30 Tetor, 2017

Është inauguruar godina ku do të funksionojnë komisionet e vettingut, të cilet do të kryejnë rivlerësimin kalimtar të gjyqtarëve dhe prokurorëve në kuadër të reformës në drejtësi. Të pranishëm ishin edhe ambasadorët Lu dhe Vlahutin të cilët u shprehën shkurtimisht vetëm në fund të aktivitetit. Këtu do të skanohen prokurorët, gjyqtarët dhe çdo ankesë e tyre mbi këtë rivlersim kalimtar të pasurisë, figurës dhe të dhënave personale që quajmë veting. Të pranishëm ishin edhe ambasadori i SHBA-ve Donald Lu dhe ajo e BE-së Romana Vlahutin. Krerët e tre institucioneve, Genta Bungo për Komisionin e Pavarur të Kualifikimit, Natasha Mualj për Kolegjin e Apelimit dhe Florian Ballhysa si Komisioner Publik folën për pritshërinë e lartë ndaj punës që i pret. Duke përfaqësuar Operacionin Ndërkombëtar të Monitorimit, i cili do të kryejë vëzhgimin nga po kjo godinë, Teo Jacobs i dha kolegëve një ide të qartë të kohës që do të kalojnë bashkë. Në përfundim të aktivitetit stafi u ftua në një kokteil në kat të dytë të godinës, në përfundi të së cilës ambasadorët Lu dhe Vlahutin shpenzuan një fjali për gazetarët. Një reagim e bëri përmes rrjetit social Tëitter edhe kryeministri Edi Rama i cili i uroi suksese komisionerëve duke shtuar se njerëzit e këtij vendi meritojnë një system drejtësie të pa korruptuar.

 

https://youtu.be/u6f34bdFyVM