PD në fshatrat e Durrësit: Qeveria ka dështuar, banorët në mëshirë të fatit

schedule12:21 - 22 Dhjetor, 2019

schedule 12:21 - 22 Dhjetor, 2019

Disa eksponentë të PD-së vizituan banorët e prekur nga termeti i 26 nëntorit. Ata ankohen se asnje institucion nuk ka shkuar për vleresimin e banesave.

Sipas PD, Qeveria e Edi Ramës ka dështuar totalisht t’u japë strehë mijëra njerëzve, banesat e të cilëve janë dëmtuar rëndë nga tërmeti.

“Nga dëshmitë e mbledhura prej përfaqësuesve të PD, Gent Strazimiri, Enkelejd Alibeaj dhe Xhemal Gjunkshi në zonën e Sukthit dhe të Ishmit, rezulton se banorët e fshatit janë më të braktisurit.

“Askush nuk ka ardhur të na shohë” është përgjigja që jep secili prej tyre, kur pyeten se çfare ndihme u ka dhënë qeveria apo pushteti lokal.

Më e keqja është se shtëpitë e pabanueshme dhe të rrezikshme nuk kanë asnjë vlerësim nga autoritetet.

Dëshmitë e banorëve te Sukthit dhe të Ishmit provojnë paaftësinë e qeverisë për të menaxhuar situatën, kur po bëhet një muaj nga tërmeti i 26 nëntorit”, thuhet në deklarate.