Paralajmërim i OBSH: Do të ketë rritje të rasteve me Covid-19 pas pushtimit rus të Ukrainës

schedule22:56 - 11 Mars, 2022

schedule 22:56 - 11 Mars, 2022

Zyrtarët e OBSH-së paralajmërojnë se do të ketë një rritje të rasteve të Covid-19, pas pushtimit rus të Ukrainës.

Ndërsa Rusia vazhdon sulmet në Ukrainë zyrtarët e OBSH paralajmërojnë se “me siguri do të ketë një rritje të Covid-19”.

“Disa nga vullnetarët tanë u infektuan me Covid ndërsa ndihmonin në menaxhimin e refugjatëve në kufi ose në qendrat e refugjatëve. Dhe për shkak se si në Moldavi ashtu edhe në Ukrainë shkalla e taksave është shumë e ulët, pandemia është ende në vazhdim,” tha Constanta Dohotaru, një aktiviste e përfshirë në refugjatët.

Shkalla e vaksinimit Covid-19 në Moldavi është rreth 29% dhe në Ukrainë është rreth 34%, sipas Our Ëorld In Data.

Në një konferencë shtypi të mërkurën, zyrtarët në Organizatën Botërore të Shëndetësisë thanë gjithashtu se ndërsa pandemia vazhdon, pushtimi i Rusisë do të ndikojë në përhapjen e koronavirusit që shkakton Covid-19.

“Fatkeqësisht, ky virus do të marrë mundësi për të vazhduar përhapjen. Ne, si organizatë, e kuptojmë se vendet janë në situata shumë të ndryshme, ato po përballen me sfida të ndryshme. Ka shumë lëvizje dhe refugjatë të lidhur me këtë krizë,” Maria Van Kerkhove, drejtuesi teknik i OBSH-së për Covid-19, tha të mërkurën. /Abcnews.al/