Paloka në ABC News, komenton kryesinë, marrëveshjen e 18 majit dhe zgjedhjet

schedule20:49 - 23 Shtator, 2017

schedule 20:49 - 23 Shtator, 2017

Në studion e ABC News nënkryetari i PD-së, Edi Paloka tregoi drejtimet e analizës dy mujore në bazë për të mësuar funksinimin e skemës së shit-blerjes së votës dhe shkaqet se pse zgjedhësit nuk dolën për të votuar më 25 qershor.

Paloka deklaroi se PD kur pranoi të hyjë në zgjedhje e dinte që do të ishin të manipuluara. Ai tha se amerikanët nën drejtimin e Hoit brian Yee i kërcënuan, por dhe u garantuan për mbëshetetje nëse firmosnin marrëveshjen.

Tenton të bëjë të dukshem një diferencë mes tij që nuk u rendit në krye të listës dhe të përjashtuarave nga lista e kandidimit

Lidhur me grupin e ri parlamentar Paloka tha se nësë dy vota për rucin ishin të shituara, ato do të zbulohen

Ndërkohë deputetët e rinj sipas tij nuk provohen që në ditën e parë me një fjalim në Parlament

Ai renditi një prej aspekteve pozitive të mbledhjes së kryesisë

Dhe nuk e quajti thelbësor debatin mes Jemin Gjanës dhe Valbona Mezinit.

https://youtu.be/yzIsGRlB1z8