Pak njerëz arrijnë ta vënë në praktikë këtë: Si ta zgjidhni çdo problem në vetëm dy hapa?

schedule20:11 - 6 Tetor, 2022

schedule 20:11 - 6 Tetor, 2022

Të gjithë njerëzit përballen me probleme të ndryshme që shkaktojnë stres. Dhe zgjidhja e këtyre problemeve nuk është një detyrë e lehtë në shumicën e rasteve. Megjithatë, psikologët besojnë se çdo problem, madje edhe më i madhi, mund të zgjidhet në vetëm dy hapa.

Duket e thjeshtë, por në realitet është shumë e vështirë.

Hapi 1: Pranimi i realitetit “të padëshiruar”

Mos harroni një rregull: realiteti aktual, pavarësisht sa negativ mund të duket. E vetmja gjë që mund të bëni është të rregulloni qëllimet tuaja. Ekziston një situatë që nuk ju përshtatet dhe së cilës ju i rezistoni për shkak të ideve tuaja. Në imagjinatën tuaj, bota duhet të plotësojë kërkesat tuaja, të jetë e këndshme.

Është e vërtetë që do të donim që shumë gjëra në këtë botë të ishin më të mira, më të ndershme, më të drejta, por realiteti shpesh na befason dhe mund të duket sikur shumë gjëra po shkojnë kundër nesh. Ndaloni së kërkuari ndaj asaj që nuk mund ta ndryshoni dot.

Realiteti është i tillë, por ju zgjidhni kush jeni dhe çfarë synimesh do të përmbushni, çfarë ndryshimesh do të bëni në jetë. Pavarësisht nga rrethanat që shpesh janë jashtë kontrollit tonë, ju keni gjithmonë zgjedhjen për të vendosur se si do ta jetoni jetën tuaj dhe keni një aftësi të lindur për t’u përshtatur.

Hapi 2: Hiqni dorë nga besimet kufizuese

Më shpesh, ne i rezistojmë asaj që shoqërojmë në kokën tonë me pasoja të pakëndshme, gjë që shkakton një “protestë” të brendshme në pavetëdijen tonë, dhe bashkë me të një ndalim për të marrë atë që duam. Mënyra më e lehtë për të shpjeguar këtë mekanizëm të psikikës është shembulli i mëposhtëm.

Nëse një grua ëndërron të takojë një burrë që do të bëhet një baba i mirë dhe një familjar shembullor, ajo në mënyrë të pandërgjegjshme i bashkohet imazhit të një “djali të mirë”. Në kokë, ajo krijon një imazh të personit që dëshiron, dhe kjo ngushton zgjedhjen për të takuar njerëz të tjerë – ajo udhëhiqet nga besimet kufizuese.

Në jetën reale, ajo do të shmangë burra të mirë, duke mos kuptuar pse është kaq e pakënaqur. Këto janë shkaktarë të pavetëdijshëm – besimet kufizuese po e pengojnë atë të zgjidhë problemin e saj. Një mënyrë e rëndësishme për të zgjidhur shumë probleme është gjetja e lidhjes negative që lidhet me problemin.

Pra, për të kuptuar efektin kufizues dhe për të krijuar një formë të re mendimi që do të heqë ndalimin e dëshirës, ​​dhe për rrjedhojë do të ndryshojë realitetin. Sapo të hiqni barrierat nënndërgjegjeshëm për qëllimin tuaj, do të zgjidhni çdo problem. /abcnews.al