Nuk duan të bëhen mësues/ Programet e mësuesisë pak të preferuara në universitetin e Gjirokastrës

schedule15:45 - 18 Shtator, 2023

schedule 15:45 - 18 Shtator, 2023

Të rinjtë nuk dëshirojnë të bëhen mësues!

Qeveria i ka shpallur prioritet kombëtar programet e mësuesisë por bursa që ofrohet në vlerë sa paga minimale nuk i ka bindur studentët të zgjedhin këto degë, dikur shume te lakmuara.

Në Universitetin e Gjirokastrës regjistrimet gjatë raundit të parë kanë qënë të ulëta.

Pavarësisht interesit të pakët zëvendës rektori thotë se programet e mësuesisë nuk do të mbyllen.

Zhvillimi i turizmit dhe nevojat e mëdha që ka ky sektor për punonjës po i orienton të rinjtë drejt programeve të hoteleri turizmit.

Në universitetin eqerem cabej risi këtë vit janë programet duale në bashkëpunim me institucionet e arsimit të lartë në Itali.

Raundi i dytë i regjistrimeve në universitete do të nis në 22 shtator dhe do të zgjasë deri në datën 1 tetor./abcnews.al