Nëse mund ta zgjidhni këtë enigmë të çuditshme, atëherë ju jeni një nga mendjet më kreative

schedule16:05 - 3 Gusht, 2022

schedule 16:05 - 3 Gusht, 2022

Nëse tashmë po kërkoni përgjigjen, është më e vështirë nga sa mendoni. Pse? Pikërisht sepse nuk është thjesht një enigmë fjalësh, është edhe një iluzion optik.

Përdoruesit e TikTok kanë grumbulluar trurin e tyre për të zgjidhur enigmën se si të shqiptohet siç duhet fjala “ghoti”, e cila nuk është as afër shqiptimit të fjalëve “dhi” dhe “gotë”.

A jeni gati ta provoni vetë?

@smokedenglishsalmon ghoti #ghoti #fish #phonetics #ABC #words #letters #alphabet #abcdefghijklmnopqrstuvwxyz #joke #funny #humour #playonwords #English #Englishlesson #Englishclass #Englishlanguage #British #britishhumour #vocabulary ♬ original sound – SmokedEnglishSalmon

Fjala “ghoti” është një drejtshkrim gramatikor i saktë i fjalës peshk! Ju ngatërruam? Prova e kësaj është në mushkëri. Në TikTok, tashmë janë regjistruar më shumë se 13.4 milionë qasje për zgjidhjen e enigmës që është mjaft e çuditshme dhe nuk të lë të heqësh dorë nga mundi për shkak të sfidës së madhe që paraqet për trurin e njeriut.

Puzzle i çuditshëm u krijua për herë të parë në dhjetor 1855. Pas 167 vjetësh, ai po rishkruan historinë dhe po edukon përdoruesit si askush tjetër. Në një video të re virale, një përdorues e çon sfidën edhe më tej.

Thjesht duhet të dini se nuk do ta gjeni fjalën në një fjalor. Kjo është një enigmë argëtuese që tregon se sa i çuditshëm mund të jetë ndonjëherë shqiptimi në anglisht./abcnews.al