Nëse martoheni pas kësaj moshe keni më shumë gjasa të divorcoheni

schedule13:58 - 2 Prill, 2022

schedule 13:58 - 2 Prill, 2022

Sociologu nga Universiteti i Utah-s arriti në përfundimin se nëse martohesh në moshën 20-vjeçare ke 50% më shumë gjasa të divorcohesh sesa nëse martohesh në moshën 25-vjeçare ku përqindja e divorcit ulet me 11%. Por kini kujdes sepse pasi jeni mbi të 30-at shanset për t’u divorcuar rriten me 5% çdo vit. Studiuesit thonë se rezultatet e studimit janë relativisht të reja, pasi një studim i mëparshëm i kryer në vitin 2002 tregoi se ata që u martuan pas moshës 30 vjeç qëndruan së bashku përgjithmonë.

Studiuesit mund të nxjerrin përfundimet e tyre, por secili çift bën ëndrrat dhe planet e veta dhe vendos të martohet sa herë që ndihet gati./abcnews.al