Vetitë medicinale të hudhrës janë vërtetuar shkencërisht. Megjithatë, nuk duhet ta konsumojmë në situata të caktuara. Hudhra gjithashtu mund të jetë e dëmshme, veçanërisht në kombinim me ilaçe të caktuara.
Sipas studimeve të shumta, konsumimi aktiv i hudhrës relakson enët e gjakut dhe ul presionin e gjakut. Është shumë efektiv në uljen e nivelit të kolesterolit (LDL).
Ai forcon sistemin imunitar dhe është i dobishëm për trajtimin e infeksioneve. Është i shëndetshëm, ka një shije të mahnitshme dhe kombinohet lehtësisht me gatime të ndryshme.
Nëse hahet e pagatuar, shkakton erë të keqe dhe urth, por kjo varet kryesisht nga kimia e trupit të individit. Megjithatë, sado e shëndetshme që është, mund të shkaktojë probleme shëndetësore!
Nuk duhet ta kombinoni me terapitë e mëposhtme:
- – Hudhra ka veti natyrale antikoagulante dhe nuk duhet të kombinohet me ilaçe antikoaguluese, ilaçe që përdoren për trajtimin e problemeve të qarkullimit, hollojnë gjakun dhe në këtë mënyrë parandalojnë mpiksjen nga plakja. Përndryshe, mund të ndodhë gjakderdhje.
- – Nëse jeni duke marrë ndonjë medikament, nuk duhet të merrni hudhër pa u konsultuar më parë me mjekun tuaj.
- – Nëse keni problem me mëlçinë dhe jeni duke marrë terapi, hudhra mund të zvogëlojë efektivitetin e së njëjtës.
- – Personat me stomak të ndjeshëm duhet të shmangin hudhrën, sepse është e vështirë për t’u tretur.
- – Gjatë shtatzënisë ose ushqyerjes me gji, marrja e hudhrës si ilaç nuk rekomandohet.
- – Nëse keni presion normal ose të ulët të gjakut, nuk duhet të hani hudhër çdo ditë. Presioni mund të bjerë edhe më tej dhe të shkaktojë komplikime./abcnews.al