Nëse kafshoni kutikulat dhe thonjtë, ndaloni menjëherë, diçka serioze mund t’ju ndodhë

schedule10:19 - 25 Shtator, 2022

schedule 10:19 - 25 Shtator, 2022

Shumë njerëz në mënyrë të pandërgjegjshme kafshojnë kutikulat dhe thonjtë e tyre. Është një zakon dhe një gjendje, e lidhur me ankthin dhe stresin, që do të thotë se është e vështirë të shkëputesh. Por kushtojini vëmendje sepse mund të ndikojë negativisht në shëndetin tuaj !

Të gjitha femrat pëlqejnë thonjtë e mirëmbajtur dhe do të ishte mirë që të shmangnin zakone të tilla të dëmshme. Disa njerëz që janë në ankth i kafshojnë derisa gishtat e tyre të rrjedhin gjak! Kjo sjellje shpesh shoqërohet me çrregullime ankthi.

Kafshimi i thonjve mund të zhvillohet shpejt në dermatofagi të rëndë, e cila, në raste ekstreme, mund të shkaktojë dëme të përhershme.

Plagët rreth thonjve tuaj lejojnë që shumë mikrobe të hyjnë në trupin tuaj, dhe gjithashtu bakteret në pështymën tuaj mund të shkaktojnë infeksione në gishtat tuaj. Skenari më i keq, që mund t’ju ndodhë: Mund të merrni dëmtime të pakthyeshme nervore!/abcnews.al