Nënshkruhet marrëveshja me Bullgarinë, Rama: Tjetër sukses në njohjen e sigurimeve jashtë vendit

schedule10:47 - 31 Mars, 2023

schedule 10:47 - 31 Mars, 2023

Shqipëria dhe Bullgaria ka nënshkruar një marrëveshje për sigurimet shoqërore. Lajmin e ka njoftuar kryeministri Edi Rama përmes një postimi në Facebook. Kreu i qeverisë shprehet se ky hap është një tjetër sukses për njohjen e sigurimeve shoqërore për shqiptarët jashtë vendit.

Postimi i kreut të qeverisë:

✍️Nënshkruhet Marrëveshja për Sigurimet Shoqërore mes Shqipërisë dhe Bullgarisë?????

*Shqipëria shënon një tjetër sukses në njohjen e sigurimeve shoqërore për shtetasit shqiptarë jashtë vendit. Marrëveshja rregullon sigurimin e shtetasve të Bullgarisë dhe Shqipërisë kur punojnë në të dy vendet, garanton të drejtat e tyre të sigurimit, pagesës së përfitimeve në rast sëmundjesh ose aksidentesh në profesion, si edhe kushtet për dhënien e llojeve të ndryshme të pensioneve?