Në shtator hyn në fuqi marrëveshja për njohjen reciproke të lejeve të drejtimit mes Shqipërisë dhe Arabisë Saudite

schedule09:03 - 15 Gusht, 2022

schedule 09:03 - 15 Gusht, 2022

Në mes të shtatorit do të hyjë në fuqi marrëveshja për njohjen reciproke të lejeve të drejtimit mes Shqipërisë dhe Arabisë Saudite.

Pas përfundimit të procedurave të brendshme ligjore fillimisht nga pala shqiptare, Ministria e Punëve të Jashtme e Mbretërisë së Arabisë Saudite ka njoftuar përfundimin e procedurave të brendshme ligjore edhe nga pala e tyre.

Marrëveshja, e cila hyn në fuqi 30 ditë pas përfundimit të procedurave, do të lehtësojë lëvizjen reciproke të qytetarëve, vizitorëve dhe turistëve të dy vendeve, përmes përdorimit të patentave, si dhe konvertimin e tyre.

Shqipëria ka disa marrëveshje të nënshkruara për njohjen reciproke të lejeve të drejtimit.

Njohja e lejeve të drejtimit, kryesisht në vendet e Bashkimit Evropian, është një kërkesë e vazhdueshme e qytetarëve shqiptarë, të cilët aktualisht duhet të pajisjen me patentën ndërkombëtare në mënyrë që të udhëtojnë pa u penalizuar drejt tyre.

/abcnews.al.