Në gjurmët e një vendbanimi të panjohur Ilir

schedule09:40 - 16 Qershor, 2019

schedule 09:40 - 16 Qershor, 2019

Një mision shqiptaro-polak i arkeologjisë ka rënë në gjurmët e një vendbanimi ilir mbi 2300 vjeçar.

Vendbanimi është zbuluar në zonën e Bushatit, rreth 10 kilometra larg Shkodrës. Arkeologët thonë se bëhet fjalë për një objekt arkeologjik, që zgjon interes nga pikëpamja shkencore, pasi gjendet shumë afër Shkodrës dhe Lezhës./VOA