Në Belësh banorët nuk përfituan kompesim

schedule11:35 - 29 Tetor, 2017

schedule 11:35 - 29 Tetor, 2017

25 familje në Cërrik dhe Belësh nuk përfituan nga kompensimi për dëmet e shkaktuara nga tërmeti. 13 prej tyre ndodhen në Cërrik Malasenj e Shtërmen dhe pjesa tjetër në Dumre. Pas tërmetit të vitit 2014 u ngritën komisionet e vlerësimit dhe pas shqyrtimit të dokumentacionit, qeveria shqiptare akordoi fondet e nevojshme për dëmshpërblimin. Sipas banorëve, komisionet e vlerësimit të dëmeve erdhën vetëm në fillim dhe më pas nuk kontaktuan me familjet e dëmtuara dhe gjithçka për këto familje ka mbetur e pa sqaruar edhe sot.