Mos e besoni! 3 gabime të zakonshme që mund të hasni në lidhje me martesën

schedule07:25 - 15 Gusht, 2021

schedule 07:25 - 15 Gusht, 2021

Nëse jeni gati të martoheni, do të dëgjoni qindra këshilla dhe informacione në lidhje me martesën, disa prej të cilave janë të sakta, dhe disa janë thjesht gabime të zakonshme që kanë qarkulluar midis brezave, dhe ju duhet të bëni dallimin midis informacionit të saktë dhe thashethemeve, kështu që që të mos bini në gabime që shqetësojnë jetën tuaj të re me partnerin tuaj. Këtu janë 3 gabime të zakonshme në lidhje me martesën, mund të hasni të paktën njërën prej tyre, prandaj mos e besoni.

1- Jeta martesore është e vështirë

Jeta martesore, si çdo mënyrë jetese, përfshin vështirësi dhe përgjegjësi, dhe gjithashtu përfshin kohë pushimi dhe lumturie, kështu që mos lejoni që ata që promovojnë idenë se jeta martesore është e vështirë dhe e palumtur, të ndikojnë në gëzimin tuaj në jetën tuaj të re me burrin e zgjedhur nga zemra jote.
Pranoni martesën me të gjitha përgjegjësitë e saj të vështira, dhe kohërat e bukura të romancës, dashurisë dhe rehati.

2- Problemet midis bashkëshortëve nuk duhet të zgjasin më shumë se një ditë

Jeta martesore nuk është pa probleme, disa prej tyre janë të thjeshta dhe mund të zgjidhen në të njëjtën kohë, dhe disa janë komplekse dhe u duhet kohë për të arritur një zgjidhje radikale, prandaj mos nxitoni të zgjidhni problemet tuaja me burrin tuaj, e rëndësishme është që të arrini një zgjidhje të vërtetë në mënyrë që ky problem të mos bëhet si një gjemb në jetën tuaj martesore, Pastaj tronditjet e tij vazhdojnë për pjesën tjetër të jetës.
Ekziston edhe një rregull i zakonshëm i keqkuptimit, i cili është që bashkëshortët nuk duhet të flenë ndërsa janë në konflikt, gjë që është gjithashtu e palogjikshme, pasi bashkëshortëve mund t’u duhet kohë për t’u kthyer në një gjendje qetësie dhe stabiliteti, dhe më pas të vazhdojnë diskutimin për të arritur një zgjidhje për problemet e tyre.

3- Prioriteti martesor duhet të jetë gjithmonë për fëmijët, jo për burrin

Ky është një gabim i zakonshëm, po, fëmijët kanë nevojë për kujdesin e nënës, por burri gjithashtu duhet të ndiejë se ai është në qendër të vëmendjes së partnerit të tij të jetës, kështu që ju duhet të krijoni një ekuilibër midis shqetësimit tuaj për fëmijët tuaj dhe shqetësimit tuaj për burri, dhe vër burrin tënd në krye të përparësive të tua herë pas here në mënyrë që ai të ndiejë dashurinë tënde, interesin për të dhe vlerësimin tënd për praninë e tij./abcnews.al