Miratohet akti për kompensimin e çmimeve për materialet e ndërtimit

schedule18:20 - 30 Qershor, 2022

schedule 18:20 - 30 Qershor, 2022

Kuvendi i Shqipërisë miratoi sot aktin normativ për Kompensimin re çmimeve për materialet e ndërtimit.

Nëpërmjet këtij akti do të kompensohen nga shteti 300 kompani ndërtimi që kanë projekte publike.

Nëpërmjet akti tqeveria kompenson ndërtuesit e kontratave publike nga 5-30% për çmimin e rritur të hekurit, çimentos, bitumit, tubave plastike, aluminit, bakrit dhe zinkut.

109 në votim

75 pro

Kundër 33

1 abstenim

/abcnews.al/