Miliardat e parasë së krimit “lahen” te kullat? Rama: Broçkulla pa bazë argumenti, turp i madh

schedule10:43 - 1 Tetor, 2022

schedule 10:43 - 1 Tetor, 2022

Kreu i qeverisë, Edi Rama është shprehur se ndërtimet në Tiranë po e transformojnë kryeqytetin nga një katund i madh në një metropol. Për sa i përket akuzave se paratë e krimit lahen në ndërtim, Rama tha se janë turpe të mëdha.

Rama: Ky përshkrim i komunitetit rom është e kaluarës, situata shumë ndryshe nga sa ka qenë. Janë zmadhuar në gjerësi apo lartësi, por jo duke marrë tokë tjetër se nuk i lejon njeri t’i marrë. Këto janë ekonomi, i blejnë shqiptarët. Ato broçkullat me miliardat e parasë së krimit që lahen në këto ndërtime, janë turpe të mëdha për ata që i bëjnë. S’kanë bazë argumenti, s’kanë dokument faktik. Nga ana tjetër një kullë punëson afro 1000 vetë në sistemin e ndërtimit, pastaj sjell të ardhura si taksë mbi pronën, strehim, mjedise biznesi, patjetër punësim për shërbime dhe vizitorë. Kjo varet e gjitha nga cilësia, arkitektura. Koha do jetë zonja e rëndë që do flasë, këto ndërtime që po transformojnë Tiranën nga një katund i madh kaotik si ai gjeta unë në një metropol rajonal, janë ato që po i japin Tiranës identitetin e një kryeqyteti me histori dhe të ardhme.

/Abcnews.al/