Metoda e ndjekur nga Kate Middleton dhe Princi William për vështirësitë që hasin fëmijët e tyre

schedule18:36 - 26 Shtator, 2022

schedule 18:36 - 26 Shtator, 2022

Princi William dhe Kate Middleton po përjetojnë ndryshimet e shkaktuara nga vdekja e Mbretëreshës Elizabeth, dhe tani ata janë Princi dhe Princesha e Uellsit. Për ata fëmijë të tyre, George, Charlotte dhe Louis janë prioriteti i tyre dhe ajo që ata dëshirojnë është normaliteti në jetën e tyre.

Princi George, Princesha Charlotte dhe Princi Louis, të cilët filluan në shkollën Lambrook më 8 shtator, nuk do të prisnin që dita e tyre e parë të shkonte keshtu. Megjithatë, ndodhi, dhe Kate dhe William zotohen të bëjnë gjithçka që duhet për të përmirësuar psikikën e tyre.

Konsulentja e prindërve Rachel FitzD ndau njohuritë e saj se si të qetësoni një fëmijë teksa kalon një ndryshim të madh në jetë, pavarësisht nëse është fillimi i një shkolle të re, përshtatja në një shtëpi të re apo përballja me një krizë familjare të vdekjes.

” Njohja e ankthit të fëmijës tuaj pa u përpjekur ta minimizoni ose “shpëtoni” prej tij, e ndihmon atë të dijë se ndjenjat e tij janë normale dhe se ju i kuptoni ato,” shpjegon ekspertja Ajo madje sugjeron përdorimin e fjalive si: “Fillimi i një shkolle të re mund të jetë i frikshëm. Mund të na bëjë të ndihemi të shqetësuar ,” dhe vuri në dukje se biseda me fëmijët ndihmon për të zbutur ndjenjat e tyre të pakëndshme ose ankthin.

Ajo gjithashtu rekomandon që t’i ftoni fëmijët tuaj të ndajnë sugjerimet e tyre se çfarë mund të ndihmojë. Për shembull, mund të pyesni: “Kur jeni në shkollë dhe ndiheni të shqetësuar, çfarë mund të bëni?”.

“Mos harroni se është në rregull që fëmija juaj të provojë strategjinë e tij, të dështojë dhe duhet të provojë një qasje tjetër , kjo ndihmon në ndërtimin e ndjenjës së tyre për veten si një zgjidhës kompetent dhe i mirë i problemeve si dhe rrit elasticitetin e tyre”, shpjegon ekspertja.

Fëmijët gjithashtu përfitojnë nga frika dhe shqetësimet e tyre të shprehura me qetësi pa prindërit gjykues. “ Vdekja në familje është e madhe dhe e frikshme. Unë mund ta kuptoj pse je e mërzitur dhe e shqetësuar”, është në fakt një frazë më e dobishme sesa të renditësh të gjitha arsyet pse ata nuk kanë nevojë të shqetësohen, shton ajo. Gjithashtu shpjegon se shumë prindër bëjnë gabimin e “përgatitjes së tepërt” të fëmijës së tyre për një ndryshim të madh të jetës, siç është lëvizja ose fillimi i një shkolle të re. ” Fëmijët janë jashtëzakonisht fleksibël dhe elastikë kur e dinë se mund të mbështeten në stabilitetin e dashurisë, mbështetjes dhe mirëkuptimit të prindërve të tyre”, përfundoi ajo./abcnews.al