Mësuesi i matematikës që i besoi moralit të fesë edhe në komunizëm

schedule16:21 - 13 Maj, 2021

schedule 16:21 - 13 Maj, 2021

Nga Gjergj Figuri

Muhamet Qoshja ka dhënë mbi 30 vjet mësim në lëndën e matematikës në qytetin e Lezhës. Sot është në pension. Por përgjatë komunizmit familja e tij kryente fshehur rritet e besimit mysliman. Ndërsa ruanin me fanatizëm dhe librin e  shenjtë të Kuranit.

Shumë personave mund t’ju duket pak e habitshme se si një arsimtar i shkencave ekzakte beson në fe. Po Qoshes nuk i ka bërë përshtyje për sa kohë që ai i beson moralit të fesë. Ai ka treguar për gazetarin Gjergj Figuri se edhe fëmijët e tij që jetojnë në Itali dhe Gjermani shkojnë në xhami, falen, luten dhe agjërojnë./ Abcnews.al