Merkel bën thirrje për një politikë të qëndrueshme mes BE-së dhe Kinës

schedule07:12 - 24 Janar, 2020

schedule 07:12 - 24 Janar, 2020

Kancelarja gjermane, Angela Merkel deklaroi se Bashkimi Europian duhet të gjejë një politikë të përbashkët dhe të qëndrueshme për marrëdhëniet me Kinën.

Merkel gjithashtu bëri të ditur se në samitin e ardhshëm BE-Kinë që do të zhvillohet në muajin shtator në Leipzig, prezantimi i Kinës për një sistem të tregtimit të emetimeve do të jetë i rëndësishëm, duke shprehur shpresë për bashkëpunim lidhur me këtë fushë.

Në Forumin Ekonomik Botëror, Merkel theksoi se bisedimet duhet të përqendrohen edhe në politikën e jashtme aktive të Kinës në rajone si Afrika, ndërsa theksoi se BE duhet të ketë një rol më aktiv.