Merimanga e zezë bën për spital fermerin

schedule10:19 - 29 Qershor, 2022

schedule 10:19 - 29 Qershor, 2022

merimanga e zezeNjë fermer ka përfunduar në spital, pasi e pickoi një merimangë e zezë.

Ngjarja ka ndodhur në Seres Greqi.

Sipas medieve helene fermeri ka mbërritur në spitalin e Seres me dhimbje te forta ne të gjithë trupin.

Për fat të mirë fermeri arriti të shpëtojë falë ndihmë së shpejtë mjekësore.

Merimangat e zeza ose vejushat e zeza janë disa nga krijesat më helmuese në Tokë. Ky vlerësim ka bërë që shumë njerëz të besojnë se kjo merimangë është një insekt agresiv.

Në realitet, këto merimanga janë të druajtur, dhe ato sulmojnë njerëzit vetëm kur trupat e tyre shtypen, qëllimisht ose aksidentalisht.

Megjithatë, kur godet, ajo shkakton kërdi në sistemin nervor të njeriut.

Ajo që e bën kafshimin e tyre kaq të dhimbshëm është prania e një neurotoksine të quajtur alfalatrotoksinë. Ky “rrëmbyes” nervor shkakton dhimbje të shfrenuar në të gjithë sistemin nervor të viktimës.

Pse është kaq i fuqishëm helmi i Vejushës së zezë?

Vejushat e zeza janë disa nga krijesat më helmuese në Tokë. Ky vlerësim ka bërë që shumë njerëz të besojnë se kjo merimangë është një insekt agresiv.

Në realitet, këto merimanga janë të druajtur, dhe ato sulmojnë njerëzit vetëm kur trupat e tyre shtypen, qëllimisht ose aksidentalisht.

Megjithatë, kur godet, ajo shkakton kërdi në sistemin nervor të njeriut.

Ajo që e bën kafshimin e tyre kaq të dhimbshëm është prania e një neurotoksine të quajtur alfalatrotoksinë. Ky “rrëmbyes” nervor shkakton dhimbje të shfrenuar në të gjithë sistemin nervor të viktimës.

Megjithatë, është një keqkuptim i përhapur, që një pickim i vetëm nga një merimangë si vejusha e zezë është gjithmonë një dënim me vdekje. Fataliteti është i rrallë te njerëzit e shëndetshëm, ku shumica shërohen me ndihmën mjekësore brenda 24 orëve. Fëmijët e vegjël dhe ata që janë të sëmurë ose të moshuar kanë rrezikun më të lartë.

Vejushat e zeza gjenden në rajone të buta anembanë botës./abcnews.al/