Media e re sociale që rrezikon të rrëzojë nga froni TikTok-un

schedule17:12 - 15 Korrik, 2021

schedule 17:12 - 15 Korrik, 2021

Më shumë se 100 vende në botë tani kanë qasje në “YouTube Short”, përgjigja e Google për TikTok. YouTube Short ka nisur në Indi vitin e kaluar, u zgjerua në 26 vende, dhe pritet të shtohen në listë dhe shumë të tjerë, aty ku Youtube është i disponueshëm.

Ngjashëm me TikTok, Shorts iu lejon njerëzve të bëjnë video 15 minutëshe, të cilat mund të shoqërohen me muzikë. Një nga avantazhet e Youtube Shorts është se integrohet në ekosistemin e YouTube dhe Google.

Por ndërsa YouTube po bën shumë përpjekje për të imituar formatin e TikTok, ky i fundit po eksperimenton me formate që janë më afër fokusit tradicional të YouTube. Kohët e fundit është trefishuar gjatësia maksimale e videos në tre minuta për të gjithë. /abcnews.al