Mbyllen aplikimet për KQZ-në e re, kjo është lista finale me kandidatët që aspirojnë vendet vakante

schedule18:22 - 18 Shtator, 2020

schedule 18:22 - 18 Shtator, 2020

Në Kuvend u mbyllën listat e aplikantëve dhe ABC News ka mësuar emrat e juristëve që aspirojnë 12 vendet vakante në KQZ.

Për kryekomisioner, që do të ketë një mandat 7 vjeçar me detyra kryesisht administrative në KQZ, kanë kandiduar disa emra të njohur.

Mes tyre vihet re emri i Ilirjan Celibashit, Ilir Rusmajlit, Bledar Skenderit dhe Lefterie Lleshit.

Do të jetë PS ajo që do të zgjedhë kryekomisionerin dhe, siç thonë burimet, emri me më shumë shanse është Celibashi, i cili kur ka qenë kryetar i KQZ-së  ka administruar një nga proceset zgjedhore më të qeta.

Zëvendëskomisioneri që do t’i dedikohet kryesisht përdorimit të teknologjisë në zgjedhje, do ta zgjedhë Partia Demokratike. Emri më favorit mes kandidatëve është ai i Lealba Pelingut, drejtuese e departamentit antikorrupsion në PD.

Për dy trupat me nga 5 anëtarë, Rregullatorin dhe KAS, bien në sy juristë të spikatur si: ish prokurori i përgjithshëm Theodhori Sollaku, avokati Ledio Braho, prokurori i Krujës, Petrit Çano, ish zv.ministri i drejtësisë Arben Isaraj, juristi Dritan Caka, etj.

Kandidaturat do të seleksionohen në Kuvend deri në 2 tetor nga një komision i posaçëm ku merr pjesë dhe Oerd Bylykbashi si përfaqësues i posaçëm i opozitës jashtëparlamentare. Emrat e kualifikuar do të hidhen në votim në Kuvend.

KQZ po riformatohet si pasojë e dakordësisë së arritur mes palëve në Këshillin Politik në 5 qershor.

Kandidatë për kryekomisioner

Ilirjan Celibashi

Ilir Rusmajli

Bledar Skënderi

Koli Bele

Dritan Caka

Lefterie Lleshi

Halil Hyseni

Hysen Osmanaj

Arben Xhiku

Haki Mustafa

Naim Meçalla

Lealba Pelinku

Ardjan Myslimaj

Helga Vukaj

Sali Shehu

Muharrem Çakaj

Rudin Deda

Agron Haxhimihali

Olimbi Hoxhaj

Admir Drago

Anton Lleshaj

Ismail Tafani

Sokol Bana

Kandidat për zv/komisioner

Lealba Pelinku

Hysen Osmanaj

Haki Mustafa

Naim Meçalla

Helga Vukaj

Muharrem Çakaj

Valbona Lasku

Jona Kuka

Rudin Deda

Agron Haxhimihali

Drita Avdyli

Olimbi Hoxhaj

Ismail Tafani

Elvis Çefa

Kandidat për Rregullatorin

Theodhori Sollaku

Leonard Gremshi

Dritan Caka

Irsa Ruçi

Agim Paskali

Hysen Osmani

Odeta Berberi

Arens Çela

Anjeza Dajzmali

Spiro Maliqi

Naim Meçalla

Durim Grabova

Arben Xhiku

Haki Mustafa

Lindita Tako

Agim Paskali

Arben Xhiku

Eldrina Karafili

Lealba Pelinku

Laureta Bregasi

Kamerjon Salillari

Ardjan Myslimaj

Artan Kodheli

Helga Vukaj

Muharrem Çakaj

Emiljano Braho

Behar Zeneli

Valbona Lasku

Jona Kuka

Rudin Deda

Agron Haxhimihali

Xheferr Seiti

Albi Gjenerali

Drita Avdyli

Florjan Beqaraj

Klement Zguraj

Kristaq Kume

Admir Drago

Elvin Lako

Ismail Tafani

Sokol Bana

Merita Qato

Elvis Çefa

Iva Nathanaili

Ilirjana Nano

Kandidat për KAS

Dritan Caka

Petrit Çano

Ledio Braho

Theodhori Sollaku

Arben Isaraj

Koli Bele

Ilir Rusmajli

Agim Paskali

Hysen Osmanaj

Arens Çela

Spiro Maliqi

Redinela Beqiraj

Durim Grabova

Farie Osmani

Eldrina Karafili

Lindita Tako

Naim Meçalla

Arben Xhiku

Agim Paskali

Anjeza Dajzmali

Eldrina Karafili

Lealba Pelinku

Odeta Seferaj

Laureta Bregasi

Kamerjon Salillari

Besnik Maho

Leonard Gremshi

Artan Kodheli

Helga Vukaj

Muharrem Çakaj

Emiljano Braho

Behar Zeneli

Rudin Deda

Irena Nino

Albi Gjenerali

Xheferr Seiti

Getjan Rumano

Esmir Rringaj

Florjan Beqaraj

Admir Drago

Elvin Lako

Ismail Tafani

Fatmir Tafaj

Sokol Bana

Agron Sulshabanaj

Merita Qato

Elvis Çefa

Iva Nathanaili  /abcnews.al/