Marka e njohur e modës në Gjermani falimenton pas 40 vitesh

schedule13:01 - 15 Gusht, 2023

schedule 13:01 - 15 Gusht, 2023

Marka e njohur e modës, Madeleine bëri kërkesë për falimentim në Gjermani. Pas 40 vitesh, Madeleine po përballet me falimentimin.

“Një kompani e modës që ka shitje online ka paraqitur kërkesë për falimentim”, njoftoi Wirtschaftswoche (WiWo).

Inflacioni i lartë ka çuar në rritje të konsiderueshme të kostos në Madeleine në të gjitha nivelet.

“Në të njëjtën kohë, duke pasur parasysh rritjen e kostos së jetesës, klientët tanë ulin shpenzimet e tyre ose paratë shpenzohen në fusha të tjera,” tha drejtoresha Danijela Angerer.

Megjithatë, zinxhiri i modës nuk do ta mbyllë plotësisht punën e tij. Siç njoftoi eksperti i ristrukturimit Deflef Specovius për WiWo, procedura e falimentimit duhet t’i mundësojë investitorit ose ndonjë zgjidhje tjetër ristrukturimi me rrezikun e tij.

Daniela Angerer planifikon të riorganizojë Madeleine dhe “i japë kompanisë një perspektivë afatgjatë“. Me paratë e falimentimit do të sigurohen pagat e 230 punonjësve për tre muajt e ardhshëm.

Siç shpjegon Madeleine Angerer, moda e kompanisë origjinale Quelle do të ndryshojë sërish.

Për momentin, marka përfaqëson elegancën e veshur dhe moderne. “Prezantohen kryesisht ‘veshjet casual’. Duke vepruar kështu, ne jemi larguar shumë nga vlerat origjinale të markës. Megjithatë, duke shkuar përpara, kompania e porosive me postë, e cila ekziston për 40 vjet, do të donte të ripërqendrohej në vlerat origjinale të markës, “tha Angerer./abcnews.al