Maqedoni e Veriut, Kuvendi ratifikon marrëveshjen me Kosovën

schedule22:30 - 20 Maj, 2019

schedule 22:30 - 20 Maj, 2019

Kuvendi në Maqedoninë e Veriut ka ratifikuar të hënën një marrëveshje me Kosovën, që parashikon njohjen reciproke të patentave. Pro votoi edhe partia opozitare VMRO-DPMNE, ndonëse pati vërejtjet e saj.

Me 76 vota pro dhe asnjë kundër, Kuvendi e solli ligjin për ratifikimin e marrëveshjes mes Republikës së Maqedonisë së Veriut dhe Republikës së Kosovës, për njohjen reciproke të patentë shoferëve.

Andrej Zhernovski, ministër i Jashtëm“Në bazë të reciprocitetit kjo marrëveshje do të mundësojë procedura të shpejta dhe efikase për njohjen dypalëshe të patentave të shoferit për personat që kanë vendbanim apo janë në qëndrim të përkohshëm në bazë të ligjit në territorin e Republikës së Maqedonisë së Veriut, por edhe në territorin e Republikës së Kosovës”.

“Pro” votoi edhe VMRO DPMNE-ja, por deputeti i opozitës kishte vërejte e tij.

Ilija Dimovski, deputet i VMRO DPMNE-së:  “Dy tema dua ti hap në lidhje me Kosovën, për të cilat ky Kuvend as që ka debatuar, por as kjo Qeveri nuk ka ndërmarr asgjë. E para është ndërtimi i magjistrales, Shkup-Bllacë. E shohim ecurinë e ndërtimeve në pjesën tjetër të autostradës Prishtinë-Bllacë. Një ndërtim gjigant, ku gjysma e autostradës ndërtohen afër rrjedhjes së një lumi dhe magjistralja ndërtohet në shtylla. Në krahasim me rrugën në Kosovë, rruga drejt kufirit me Kosovën në Shkup është si të ktheheni në shekullin e 19-të”.

E tema e dytë ishte kujdesi për maqedonasit në Kosovë. Dimovski kërkoi nga zëvendësministri Zhernovski që të hapet edhe kjo temë, që maqedonasit e Kosovës të ketë të drejta elementare, si mësimin në gjuhën e tyre./ABC News Albania 24/7