Lorik Cana, ambasadori i ri i futbollit shqiptar

schedule18:01 - 26 Tetor, 2017

schedule 18:01 - 26 Tetor, 2017

Lorik Cana është emëruar si “Ambasador i Futbollit të Rrënjëve” nga ana e Federatës Shqiptare. Ish-kapiteni i kombëtares tregoi përse e pranoi këtë detyrë, dhe se çfarë do të bëjë konkretisht.
Tani fillon një etapë e re.
Edhe pse I hoqi këpucët dhe uniformën e futbollistit, për t’u veshur me kostum, Lorik Cana nuk dëshiron të ndahet nga loja më popullore në botë.
Ai është caktuar si ambasador i atij që quhet “futbolli I rrënjëve”, një emërim nga ana e Federatës Shqiptare të Futbollit.
Për këtë, shqiptari I Kosovës u shfaq përpara mediave dhe publikut në krah të presidentit Armand Duka.
Futbolli I rrënjëve kryesisht është loja e fëmijëve që sapo e nisin sportin, por jo vetëm e tyre.
Duka tregoi se çfarë pret nga Cana.
Loriku tregoi se përse e pranoi këtë detyrë.
Ish-kapiteni duket se ishte I ndërgjegjshëm për vështirësitë që e presin.
Sipas përkufizimit të UEFA-s, programi I futbollit të rrënjëve, në anglisht “grassroots”, përfshin fëmijët, aktivitetet në shkolla, amatorët si dhe futbollin e invalidëve.

https://www.youtube.com/watch?v=SZEjAvyoxcA