Ky është sekreti i njerëzve të suksesshëm dhe ka të bëjë me mëngjesin

schedule07:28 - 16 Shtator, 2022

schedule 07:28 - 16 Shtator, 2022

Ora e parë pas zgjimit është “ora e artë” sepse truri pushon, prandaj mendojmë më qartë dhe marrim vendime më lehtë. Kjo është arsyeja pse është koha ideale për t’u përgatitur për një ditë fantastike dhe ja si e bëjnë këtë njerëzit jashtëzakonisht të suksesshëm!

Ata zgjohen herët

Njerëzit e suksesshëm nuk e lejojnë veten të humbasin kohë duke shtyrë alarmin pesë herë në mëngjes. Ky buton në fakt thjesht po vonon të pashmangshmen, kështu që ngrihuni nga shtrati kur të bie alarmi, lahuni dhe përballuni me një ditë të re. !

Ata luajnë sport

Përpara se të hanë mëngjes, njerëzit e suksesshëm marrin kohë për pak rekreacion. Në këtë mënyrë përshpejtohet metabolizmi dhe stimulohet funksionimi i trurit, në mënyrë që ushtrimet në orët e mëngjesit të ndryshojnë vërtet jetën tuaj.

Atyre kujtojnë qëllimet dhe afatet

Marrja e një momenti për të menduar se pse e bëni atë që bëni është një mënyrë e shkëlqyer për të nisur ditën tuaj. Njerëzit e suksesshëm marrin pesë minuta çdo mëngjes për të shkruar qëllimet dhe ëndrrat e tyre, dhe më pas shkruajnë orarin e tyre për ditën e ardhshme.

Ata informohen

Marrja e disa minutave për të lexuar lajmet në mëngjes mund të ndikojë në vendimet që merrni gjatë ditës. Nuk ka rëndësi se çfarë bëni, disa lajme mund t’ju ndihmojnë t’i shihni gjërat nga një këndvështrim tjetër.

Ata po kontrollojnë emailin

Njerëzit e suksesshëm pëlqejnë të jenë të organizuar mirë, prandaj kontrollojnë emailin e tyre në mëngjes për të ditur se çfarë i pret gjatë ditës.

Ata buzëqeshin

Njerëzit me të vërtetë të suksesshëm e dinë se sa e rëndësishme është ta nisni ditën me humor të mirë. Prandaj, përpiquni ta bëni mëngjesin e tyre sa më pozitiv – duke kënduar, duke gumëzhuar në dush, duke folur me veten, duke inkurajuar veten… bëni gjithçka që do t’i sjellë një buzëqeshje në fytyrën e tyre. /abcnews.al