Kombinimi i mjaltit dhe kanellës ka veti të jashtëzakonshme kuruese që do t’ju ndihmojnë të shmangni përgatitjet farmaceutike në planin afatgjatë.
Më e mira nga të gjitha, ata kanë shije të mrekullueshme! Thjesht përzieni sasi të vogla në ujë të nxehtë dhe përdorni atë në sallatat tuaja frutash ose hajeni direkt me lugë. Është jashtëzakonisht i shëndetshëm dhe i dobishëm.
Lexoni më poshtë se çfarë mund të bëjë për ju mjalti i kanellës:
- Ul nivelin e kolesterolit
“Gjysmë lugë çaji kanellë në ditë është treguar se ul ndjeshëm sheqerin në gjak, trigliceridet, kolesterolin LDL dhe nivelin e kolesterolit total te njerëzit me diabet mellitus të tipit 2”.
Nga ana tjetër, mjalti parandalon oksidimin e kolesterolit LDL “kolesteroli i keq”, i cili ndihmon në parandalimin e sëmundjeve të zemrës. Gjithashtu mund të ulë presionin e gjakut, të lehtësojë rrjedhjen e gjakut në zemër dhe sistemin venoz. Thjesht përzieni dy lugë gjelle mjaltë me tre lugë kanellë në një tas të vogël dhe hidhni një lugë çaji nga kjo përzierje në çdo vakt.
- Lehtëson dhimbjet e artritit
Artriti shpesh shkaktohet nga inflamacioni i indeve të kyçeve. Agjencia Ndërkombëtare e Artritit rekomandon që pacientët duhet ta menaxhojnë këtë gjendje duke marrë ato lëndë ushqyese që lehtësojnë dhimbjen, reduktojnë inflamacionin dhe ndikojnë pozitivisht në shëndetin e përgjithshëm.
Si mjalti ashtu edhe kanella kanë përfitime të forta anti-inflamatore. Thjesht mbushni një filxhan me ujë të valuar dhe përzieni dy lugë gjelle mjaltë dhe një lugë kanellë. Përgatitni dhe pini pijen dy herë në ditë, në mëngjes dhe në mbrëmje, për rezultate më të mira.
- Lufton infeksionin e fshikëzës së tëmthit
Fshikëza e tëmthit prodhon biliare që ndihmon vitaminat e tretshme në yndyrë të përthithen në zorrë. Kolesteroli i tepërt në dietë mund të çojë në formimin e gurëve të tëmthit, i cili nga ana tjetër shkakton sekrecione bakteriale dhe infeksion. Kjo gjendje mund të jetë kërcënuese për jetën.
Mjalti dhe kanella jo vetëm që ulin kolesterolin, por edhe mjalti shëron indet e dëmtuara. Për ta shijuar, shtoni dy lugë çaji kanellë dhe një lugë të madhe mjaltë në një gotë me ujë të ngrohtë.
- Shërojnë ftohjet
Si mjalti ashtu edhe kanella kanë përfitime antivirale, të cilat janë veçanërisht efektive kundër virusit të gripit. Thjesht konsumoni 1 lugë çaji mjaltë me 1/4 e lugës së çajit kanellë çdo disa orë kur ndjeni të ftohur ose kërcënimin e gripit.
- Forcon sistemin imunitar
Mjalti dhe kanella janë të dy imunomodulues, që do të thotë se janë në gjendje të modifikojnë ose rregullojnë një ose më shumë funksione të sistemit imunitar. Ngrënia e një sasie të vogël çdo ditë ndihmon sistemin imunitar të luftojë bakteret, viruset dhe infeksionet.
Kanella mund të ndërveprojë me disa medikamente me recetë dhe kështu të përkeqësojë kushtet ekzistuese mjekësore. Për të konsumuar kanellë duhet të kërkoni këshilla nga mjeku nëse keni të bëni me një gjendje shumë të rëndë për të cilën jeni duke marrë mjekim./abcnews.al