Kryeministri Rama në OKB

schedule19:08 - 22 Shtator, 2017

schedule 19:08 - 22 Shtator, 2017

Edi Rama ju adresua organizatës së Kombeve të Bashkuara si një kryeministër i sapokonfirmuar i një Shqipërisë së vogël me një plan ambicioz ekonomik.

Sikundër Shqipëria është e vendosur të luajë rolin e vet krah aleatëve të saj, ndërsa bota dhe pse më e pasur është më e pabarbartë dhe më e pasigurt për shkak të konflikteve dhe kërcënimve terroriste e bërthamore.
Po ashtu kryeministri Rama theksoi para anëtarësisë së Asamblesë se sa shumë ka ndryshuar rajoni duke theksuar dhe rolin shqiptarëve, të cilët kanë si yll polar vlerat e Bashkimit Europian.
Pavarësia e Kosovës dhe bisedimet e Serbisë me të janë garanci për progres, por edhe që të gjithë ta njohin pavarësinë e saj
Reforma e OKB është domodshëmri tha ryeministri dhe Shqipëria është e angazhuar në këtë proces.