Kosovë, përfundon numërimi i të gjitha votave në 33 komuna, këto janë rezultatet

schedule14:51 - 18 Tetor, 2021

schedule 14:51 - 18 Tetor, 2021

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve (KQZ) ka përfunduar numërimin e votave në 33 komuna.

Votat janë numëruar në Deçan, Gjakovë, Drenas, Dragash, Istog, Klinë, Fushë Kosovë, Kamenicë, Mitrovicë e Jugut, Leposaviq, Novobërdë, Obiliq, Rahovec, Pejë, Prishtinë, Prizren, Shtime, Shtërpcë, Ferizaj, Viti, Vushtrri, Zubin Potok, Zveçan, Malishevë, Mamushë, Junik, Han i Elezit,Graçanicë, Ranillug, Partesh, Kllokot dhe Mitrovicë e Veriut.

Më poshtë ua sjellim rezultatin e 33 komunave në të cilat ka përfunduar numërimi i të gjitha votave:

 1. Deçan- fitues Bashkim Ramosaj (AAK) 65,17%
 2. Gjakovë- balotazh në mes Ardian Gjini (AAK) 46,00% dhe Mimoza Kusari-Lila (LVV) 37.08%
 3. Drenas- balotazh në mes Ramiz Lladrovci (PDK) 45,62% dhe Driton Ajazi (DD) 30,74%
 4. Dragash – balotazh në mes Bexhet Xheladini (LDK) 34,76% dhe Shaban Shabani (PDK) 33,69%
 5. Istog- balotazh në mes Ilir Ferati (LDK) 40,91% dhe Bekë Berisha (AAK) 26,61%
 6. Klinë- balotazh në mes Zenun Elezaj (AAK) 43,10% dhe Esat Raci (PDK) 27,60%
 7. Fushë Kosovë- balotazh në mes Burim Berisha (LDK) 49,96% dhe Enver Bajçinca (LVV) 25,33 %
 8. Kamenicë- balotazh në mes Qëndron Kastrati (PSD) 32,69% dhe Kadri Rahimaj (LVV) 30,37%
 9. Mitrovicë e Jugut – fitues Bedri Hamza (PDK) 53,86 %
 10. Leposaviq- fitues Zoran Todiq (Lista Serbe) 97,85%
 11. Novobërdë- fitues Sasha Milosheviq (Lista Serbe) 64,09%
 12. Obliqi- balotazh në mes Xhafer Gashi (IQO) 48,25% dhe Halil Thaçi (LVV) 20,00%
 13. Rahovec– balotazh në mes Smajl Latifi (AAK) 47,23% dhe Visar Korenica (LVV) 24,78%
 14. Pejë- fitues Gazmend Muhaxheri (LDK) 60,41%
 15. Prishtinë- balotazh në mes Arben Vitia (LVV) 42,33% dhe Përparim Rama (LDK) 29,35%
 16. Prizren- balotazh në mes Mytaher Haskuka (LVV) 40,43% dhe Shaqir Totaj (PDK) 31,10%
 17. Shtime- balotazh në mes Qemajl Aliu (LVV) 45,10% dhe Naim Ismajli (PDK) 44,64%
 18. Shtërpcë- fitues Dalibor Jevtiq (Lista Serbe) 59,36%
 19. Suharekë- fitues Bali Muharremaj (AAK) 52,28%
 20. Ferizaj- fitues Agim Aliu (PDK) 62,53%
 21. Viti- balotazh në mes Sokol Haliti (LDK) 41,78% dhe Arsim Ademi (LVV) 34,85%
 22. Vushtrri- balotazh në mes Ferit Idrizi (PDK) 34,89% dhe Xhafer Tahiri (LDK) 33,77%
 23. Zubin Potok- fitues Srdjan Vuloviq (Lista Serbe) 83,49%
 24. Zveçan- fitues Dragisha Miloviq (Lista Serbe) 98,45%
 25. Malishevë- balotazh në mes Ekrem Kastrati (NISMA) 34,30% dhe Isni Kilaj (PDK) 29,07%
 26. Junik- balotazh në mes Agron Kuçi (AAK) 47,26% dhe Ruzhdi Shehu (LDK) 37,87%
 27. Mamushë- balotazh në mes Abdulhadi Krasniq (KDTP) 48,72% dhe Arif Bytyq (KATP) 37,64%
 28. Hani i Elezit- fitues Mehmet Ballazhi (PDK) 50,98%
 29. Graçanicë– fituese Ljiljana Subariq (Lista Serbe) 77,71%
 30. Ranillug– fituese Katarina Ristiq-Iliq (Lista Serbe) 100,00%
 31. Partesh- fitues Dragan Petkoviq (Lista Serbe) 75,20%
 32. Kllokot- balotazh në mes Vladan Bogdanoviq (Lista Serbe) 41,45% dhe Strahinja Spasiq (SNS) 34,14%
 33. Mitrovica e veriut- fitues Milan Radojeviq (Lista Serbe) 91,33%.

/abcnews.al/