Kosova pjesë e marrëveshjes për heqjen e roaming

schedule17:30 - 4 Prill, 2019

schedule 17:30 - 4 Prill, 2019

Kosova ishte pjesë e marrëveshjes për heqjen e roaming me shtetet e Ballkanit Perëndimor. Ekspertët për çështje të telekomunikacionit shpresojnë që të zbatohet marrëveshja për sa i përket Kosovës e Serbisë.

Në Kosovë është mirëpritur marrëveshja për heqjen e roamingut me shtetet e Ballkanit Perëndimor që u nënshkrua në Serbi.

Eksperti për çështje të telekomunikacionit Agron Dida ka thënë se ky është një hap i rëndësishëm i afrimit të këtyre vendeve të Ballkanit me Evropën.

Thotë se negociatat me Serbinë janë shumë të rënda dhe se është sukses që Kosova ka arritur të jetë pjesë e kësaj marrëveshje.

Megjithatë operatori vala aktualisht ka disa problem teknike të funksionimit të Serbi.

Kryetari i Bordit të Autoritetit Rregullativ të Komunikimeve Elektronike ka thënë se problemet janë te operatorët e Serbisë dhe se janë duke e negociuar këtë çështje. Ai shpreson se shumë shpejt do të arrihet një marrëveshje që të tejkalohen këto pengesa./abcnews.al