Koreja e Veriut, diktatori Kim viziton bazën e raketës së fundit

schedule11:34 / 05/12/2017

Kim Jong-un ka zhvilluar një vizitë falenderimi në bazën ku Peniani lëshoi raketën balistike ndërkontinentale. Vizita shoqërohet me festë dhe ceremoni tradicionale nga populli për të festuar gëzimin e dikatorit.

Diktatori i Penianint Kim Jong-un viziton bazën nga u lëshua raketa e fundit balistike ndërkontinetale në shenjë falenderimi.

Publikohen foto te Kim Kong-un gjatë një vizite në një fabrikë prodhimi gomash, veprimi i diktatorit vjen menjëherë pas lëshimit të sukseshëm të raketës balistike në qiellin e Koresë së Veriut. Vizita në fabrikën që kishte prodhuar gomat e nevojshme për të realizuar transportin e vështirë të raketës se madhe ndërkontinetale.

Lëshimi i raketës së fundit nga Peniani është shoqëruar me festimet kombëtare tradicionale, manifestime nëpër rrugë dhe ceremoni të transmetuara në Televizionin Kombëtar për të treguar një popull krenar për dikatorin e tyre, që i bashkohet gëzimit të komandatit suprem. Duket se kjo është mënyra se si Kim ka festuar lëshimin e raketës “Hëasong-15”.

Ndërkohë, nuk munguan dhe kërcënimet të reja drejtuar armiqve të Penianit./abcnews.al

schedule11:34 / 05/12/2017