Konsullata amerikane paralajmëron afrikano-amerikanët për diskriminim nga qeveria kineze

schedule12:15 - 11 Prill, 2020

schedule 12:15 - 11 Prill, 2020

Konsullata e SHBA në Guangzhou, një nga qytetet më të populluara të Kinës, ka paralajmëruar afrikano-amerikanët që të shmangin udhëtimet në qytet për shkak të kontrollit të përshkallëzuar dhe politikave nga zyrtarët kinezë në lidhje me Covid-19.

Në një mesazh të dërguar si këshillë shëndetësore për qytetarët amerikanë të regjistruar në ambasadën amerikane, zyrtarët paralajmëruan për “kontroll të përshkallëzuar të shtetasve të huaj” nga zyrtarët.

“Për shkak të një rritje të rasteve të reja me COVID-19, zyrtarët në zonën metropolitane Guangzhou përshkallëzuan kontrollin e shtetasve të huaj. Si pjesë e kësaj fushate, policia urdhëroi bare dhe restorante që të mos u shërbejnë klientëve që duket se janë me origjinë afrikane, “tha këshillimi, i dërguar me email të shtunën.

“Për më tepër, zyrtarët lokalë filluan një raund të testeve të detyrueshme për COVID-19, e ndjekur nga vetë-karantinimi i detyrueshëm, për këdo që ka kontakte me afrikanë, pavarësisht nga historia e fundit e udhëtimit ose përfundimi i mëparshëm i karantinës. Afrikano-Amerikanët gjithashtu kanë raportuar se disa biznese dhe hotelet nuk pranojnë të bëjnë biznes me ta. ”

Mesazhet paralajmërojnë se sistemi ligjor kinez “mund të jetë i rreptë” dhe se qytetarët amerikanë mund t’i nënshtrohen “kontrollit të shtuar nga zbatimi i ligjit vendor kinez dhe siguria e shtetit”./abcnews.al