Konstituohet parlamenti i ri i Malit të Zi

schedule21:10 - 26 Shtator, 2020

schedule 21:10 - 26 Shtator, 2020

Deputetët e Kuvendit të Malit të Zi, këtë javë kanë votuar për pozitën e kryetarit të ri të Kuvendit , ku është zgjedhur deputeti nga radhët e Koalicionit “Paqja është kombi ynë”, Aleksa Beçiç.

Beçiq, u mbështet nga 45 deputetë të koalicionit “Për ardhmërinë e Malit të Zi”, “Paqja është kombi ynë” dhe “E zeza mbi të bardhë”, Partisë Boshnjake si dhe nga deputeti i Listës Shqiptare.

Ndërsa, mandatar për Kryeministër të Qeverisë së MZ, u propozua që të jetë Zdravko Krivokapiç, i cili ishte bartës i listës së koalicionit “Për ardhmërinë e Malit të Zi”.