Kolegji Zgjedhor jep të hënën 13 vendime për 30 qershorin

schedule15:20 - 20 Korrik, 2019

schedule 15:20 - 20 Korrik, 2019

5 ankimime të Bindjes Demokratike do të shqyrtohen të hënën nga Kolegji Zgjedhor. Ndërsa  deri të  martën, trupa gjyqësore do të shpërndajë mandatet e këshilltarëve për 20 bashkitë e para, duke ju hapur rrugë betimit të kryebashkiakëve të parë.

Të hënën, Kolegji Zgjedhor do të zhvillojë 13 seanca gjyqësore për 30 qershorin.

Të parat, do të shqyrtohen 5 ankime të Bindjes Demokratike, e cila kundërshton rezultatin në bashkitë: Selenicë, Shijak, Kurbin, Tiranë dhe Berat. Në këto bashki, partia e Patozit pretendon se kutitë janë mbushur artificialisht dhe votat e saj janë vjedhur gjatë numërimit.

Më pas, do të shqyrtohet dhe ankesa kryebashkiakut në largim të Finiqit, Leonidha Hristo, i cili nuk e pranon humbjen. Më pas, do të nisë shqyrtimi i 7 padive të para të Partisë Socialiste, e cila kërkon që Kolegji zgjedhor, të shpërndajë mandatet për këshillat bashkiakë.

KQZ dështoi të bëjë këtë shpërndarje, pasi ky vendim kërkonte 5 vota në tryezën e KQZ-së, dhe vota kundër e Klement Zgurit pamundësonte miratimin e tabelave.

Në këto kushte, PS, siç ndodhi dhe në 2013 më PD-në, kërkon që këtë provë ta kryejë Kolegji Zgjedhor.

13 bashki të tjera janë caktuar të gjykohen ditën e martë, e për të vazhduar me të tjerat po gjatë kësaj jave.

STAND UP Ky është stacioni i fundit për përmbylljen e këtyre zgjedhjeve. Pas këtij momenti, KQZ do të miratojë tabelën përmbledhëse kombëtare të rezultateve, ndërsa këshillat bashkiakë do të zhvillojnë mbledhjet e tyre të para. Pikërisht në këto mbledhje do të bëjnë betimet dhe kryebashkiakët e rinj, moment që shënon dhe fillimin e mandatit të tyre.

Shqyrtohen ditën e hënë:

 

 1. Bindja Demokratike        SELENICË
 2. Bindja Demokratike        SHIJAK
 3. Bindja Demokratike        KURBIN
 4. Bindja Demokratike        TIRANË
 5. Bindja Demokratike        BERAT
 6. Leonidha Hristo               FINIQ
 7. PS                                        URA VAJGURORE
 8. PS                                        DEVOLL
 9. PS                                        KUÇOVË
 10. PS                                        KONISPOL
 11. PS                                        MEMALIAJ
 12. PS                                        PËRMET
 13. PS                                        POLIÇAN

 

Shqyrtohen ditën e martë:

 

 1. PS                                       FUSHË ARRËZ
 2. PS                                       MIRDITË
 3. PS                                       VAU I DEJËS
 4. PS                                       MAT
 5. PS                                       DELVINË
 6. PS                                       ROSKOVEC
 7. PS                                       KAVAJË
 8. PS                                       PEQIN
 9. PS                                       DROPULL
 10. PS                                       POGRADEC
 11. PS                                       PUSTEC
 12. PS                                       PUKË
 13. PS                                       FINIQ./ABC News Albania 24/7